Godt håndværk, stolte traditioner og den helt særlige Øl-Halle stemning, gør den historiske kælderbeværtning til det helt rette sted, at mødes med familie, venner & andet godtfolk

Især i tider som disse er det vigtigt at holde fast i det nære og i de gode traditioner.

I Café & Øl-Halle byder vi derfor traditionen tro på and og hyggeligt samvær Mortens Aften.

Vi passer godt på både jer og os selv, med god afstand til nabobordet, masser af sprit, mundbind, visir og omtanke.

Vi tilbyder naturligvis kun bord til små selskaber. Maks. 10 personer.

Til gengæld forkæler vi jer med alt hvad den kan trække:

Menu:

  • Gravad laks  m. rævedressing.

  • Klassisk andesteg m. brune & hvide kartofler, svesker, æbler, surt & sovs

  • Gammeldags æblekage m. ribsgelé

 345,- kr. pr kuvert.

 Vidste du at:

  • Det var slet ikke ænder men gæs, biskop Martin blev så sur på.
  • Martin ikke ville være biskop og i et forsøg på at undgå embedet søgte tilflugt i en gåsesti. Gæssene røbede dog hans skjulested, og han blev fundet og udnævnt til biskop den 11. november engang i 300-tallet. Ved sin udnævnelse benyttede han sin myndighed til at påbyde alle at slagte og spise en gås den 11. november for deres åbenmundethed.
  • Den historie formodentlig er en skrøne, Martin af Tours var dog en historisk person, der er i 650 blev ophøjet til helgen og fik sin egen helligdag den 11. november, der også markerer hans dødsdag. I Tyskland og Frankrig blev den 11. november dagen for de store Martinsfester, hvor man fejrede vinhøsten og spiste god mad – som regel gåsesteg.
  • Traditionen kom til Danmark engang i løbet af 1600-tallet, og her blev det kutyme at spise gåsen – og senere anden.
  • Sankt Martins helligdag er dog fortsat markeret i den danske kalender den 11. november – dog under sit fordanskede navn, Morten Bisp.

Book bord til Mortensaften her

generelle
jul7
jul8